Ναζιστικό κράτος των Ελλήνων Εθνικιστών

Αναδοσιευσεις
Ημερομηνία: 23/07/2012
Συγγραφέας: left.gr

Το αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα του δήμου Αθηναίων πότε δεν φημιζόταν για τον σεβασμό στα δικαιώματα και την τήρηση των νόμων, ιδίως όταν πρόκειται για υποθέσεις που εμπλέκονται πρόσφυγες και μετανάστες Οι καταγγελίες για παράνομες κρατήσεις, ξυλοδαρμούς και η πάγια άρνηση του συγκεκριμένου τμήματος να να παράσχει βοήθεια και να διεξάγει τις απαραίτητες έρευνες για περιπτώσεις μεταναστών που έχουν πέσει θύματα βίαιων ρατσιστικών επιθέσεων, δείχνουν ξεκάθαρα ότι το εν λόγω τμήμα υιοθετεί αντιλήψεις και πρακτικές απευθείας από τις δυνάμεις της άκρας δεξιάς.
Το πρόσφατο περιστατικό όπου Αγγλίδα τουρίστρια προσέφυγε στο εν λόγω τμήμα για να δηλώσει την κλοπή του κινητού της τηλεφώνου και αντ’ αυτού έπεσε θύμα ξυλοφαρμού από αστυνομικούς που ήταν εκείνη τη στιγμή εν υπηρεσία, μόλις διαπίστωσαν ότι η συγκεκριμένη γυναίκα κατάγεται από την Αλβανία, αποτελεί άλλο ένα κρούσμα που επιβεβαιώνει πως το ΑΤ του Άγιου Παντελεήμονα συντιστά θύλακα ρατσιστικής εγκληματικότητας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Παρατηρήτηριου Αστυνομικής Αυθαιρεσίας:
«Ο Συνήγορος του Πολίτη εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την αύξηση φαινομένων ρατσιστικής βίας, τόσο ως προς τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των περιστατικών, όσο και ως προς τον τρόπο δράσης και την ένταση της βίας που ασκείται……. Ο Συνήγορος του Πολίτη καλεί τους αρμόδιους φορείς να μην επιτρέψουν την ανάπτυξη οργανωμένων εγκληματικών θυλάκων οι οποίοι εκμεταλλεύονται τα κενά που δημιουργεί η ολιγωρία ή και αδράνεια του κρατικού μηχανισμού», διαβάζαμε στο από 3 Ιουλίου 2012 Δελτίο Τύπου του Συνηγόρου του Πολίτη για τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας.

Τι συμβαίνει όμως όταν «οι οργανωμένοι εγκληματικοί θύλακες» είναι ο ίδιος ο κρατικός μηχανισμός;

Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, Παρασκευή 13/7/2012, ώρα 11.00π.μ: μια Αγγλίδα τουρίστρια απευθύνεται στο κατάστημα του Α.Τ. Αγ. Παντελεήμονα (για 2η φορά, κατόπιν αποτυχημένης απόπειρας την προηγούμενη το απόγευμα, οπότε και την παρέπεμψαν για την επόμενη ημέρα) προκειμένου να δηλώσει την κλοπή του κινητού της τηλεφώνου και να της χορηγηθεί η σχετική βεβαίωση από τις αρχές.

Ελέγχοντας καταρχήν οι αστυνομικοί το αγγλικό της διαβατήριο και διαπιστώνοντας ότι η γυναίκα είναι Αγγλίδα υπήκοος μεν αλβανικής καταγωγής δε, αρνήθηκαν την χορήγηση του σχετικού εγγράφου. Όταν η ίδια τόλμησε να ζητήσει εξηγήσεις για την αδικαιολόγητη εκ μέρους τους άρνηση να εκτελέσουν τα κατά την υπηρεσία τους, εκείνοι απάντησαν με ύβρεις ρατσιστικού και σεξιστικού περιεχομένου («πουτάνα Αλβανέζα κ.α.») χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα σωματική βία, καθώς τη χτύπησαν στο πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια, προκαλώντας της εμφανή τραύματα σε όλο της σχεδόν το σώμα. Ακολούθως, οι δράστες – αστυνομικοί υπέβαλαν και μήνυση εναντίον της για εξύβριση και παραβίαση οικιακής ειρήνης, τη συνέλαβαν εντός του καταστήματος του Α. Τ. Αγ. Παντελεήμονα στο πλαίσιο του «αυτοφώρου» και την κράτησαν από την 11η πρωινή έως την επόμενη ημέρα, αν και τραυματισμένη, όπου την οδήγησαν στον Εισαγγελέα άσκησης ποινικής δίωξης. Ο Εισαγγελέας με τη σειρά του, αφού άσκησε την ποινική δίωξη για τα ανωτέρω αδικήματα, την παρέπεμψε να δικαστεί από το μονομελές πλημμελειοδικείο, το οποίο ανέβαλε οίκοθεν την εκδίκαση της υπόθεσης για 24/7/2012.

Η αγγλικής υπηκοότητας – αλβανικής καταγωγής 34χρονη Α.Α. θα υποβάλει μήνυση εναντίον των αστυνομικών υπαλλήλων του Α. Τ. Αγίου Παντελεήμονα για σωρεία αδικημάτων, μεταξύ των οποίων ψευδή καταμήνυση, εξύβριση, απρόκλητες σωματικές βλάβες, βασανιστήρια, παράβαση καθήκοντος κ.α.

Για την Α.Α. το ανωτέρω περιστατικό θα πρέπει να ξεπέρασε σίγουρα κάθε φαντασία: ήρθε για διακοπές σε μια «πολιτισμένη» χώρα, έπεσε θύμα κλοπής και απευθύνθηκε στην αρμόδια δημόσια υπηρεσία για να καταγγείλει το περιστατικό. Αποκλείεται να φανταζόταν ότι εντός της αρμόδιας αυτής υπηρεσίας και μάλιστα με φυσικούς αυτουργούς τα ίδια τα αρμόδια όργανα προστασίας του πολίτη, θα έπεφτε θύμα σωματικής και ψυχολογικής βίας, ξεκάθαρα θύμα ρατσιστικής και έμφυλης βίας, ότι θα στερείτο την ελευθερία της και ότι θα συρόταν ως κατηγορούμενη στα δικαστήρια. Ενδεχομένως να αναρωτιέται ακόμη πώς θα φέρονται άραγε οι θεματοφύλακες της προστασίας του πολίτη στους μετανάστες και τους πρόσφυγες αν φέρθηκαν κατ’ αυτόν τον τρόπο σε μια Αγγλίδα τουρίστρια. Ύστερα μάλλον θα αναρωτήθηκε αν υπάρχει εκτός από αστυνομία και δικαιοσύνη σε τούτη τη χώρα και αν τιμωρούνται άραγε ποτέ οι θύτες αστυνομικοί ή μόνο τα θύματα.

Για όσους όμως ξέρουν το Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, το ανωτέρω περιστατικό δεν θα αποτελέσει ιδιαίτερη έκπληξη. Θα προστεθεί στον μακρύ κατάλογο θυμάτων ρατσιστικής βίας είτε με δράστες τους ίδιους τους αστυνομικούς είτε με τους αστυνομικούς στο ρόλο της συγκάλυψης των δραστών {βλ. υπόθεση βασανιστηρίων κατά Αφγανών προσφύγων (Δεκέμβριος 2004), υπόθεση βασανιστηρίων κατά Μαροκινών αιτούμενων πολιτικό άσυλο (Ιούλιος 2011), εκφοβισμός συνηγόρων Αφγανού μαχαιρωμένου πρόσφυγα (Σεπτέμβριος 2009) συνοδεία «αγανακτισμένων» πολιτών εντός του καταστήματος του Α.Τ., πλημμέλειες ως προς τον σχηματισμό δικογραφιών όταν τα θύματα είναι μετανάστες/πρόσφυγες, συστηματική άρνηση καταγραφής καταγγελιών από μετανάστες/πρόσφυγες-θύματα ρατσιστικής βίας, άρνηση συνδρομής στα θύματα και διενέργειας έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών και πολλά άλλα}.

Το Παρατηρητήριο Αστυνομικής Αυθαιρεσίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε μια εποχή έκρηξης ρατσιστικού μίσους και δη νομιμοποίησης φασιστικών συμμοριών. Ο κρατικός μηχανισμός εδώ δεν συγκαλύπτει απλώς τέτοια περιστατικά ούτε υποκαθίσταται στο «έργο» της από κανέναν– αποτελεί ο ίδιος τον οργανωμένο εγκληματικό θύλακα, δρα ο ίδιος ως εγκληματική οργάνωση.

Θα είμαστε δίπλα στην Α.Α. σε όλες της τις ενέργειες για την ανάδειξη του «μεμονωμένου» αυτού περιστατικού και θα απαιτήσουμε μέχρι τέλους απόδοση δικαιοσύνης. Τουλάχιστον.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ
23/07/2012

Και νέο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας: Υπερασπίστηκε μετανάστη απέναντι σε αστυνομική αυθαιρεσία και γι’αυτό δικάζεται
Υπερασπίστηκε μετανάστη απέναντι σε αστυνομική αυθαιρεσία και γι’αυτό δικάζεται

Ημερομηνία: 23/07/2012

Όταν τα όργανα της «τάξης» παρεκτρέπονται εις βάρος δημόσιων λειτουργών με εγνωσμένη κοινωνική προσφορά και έργο.

«Το βράδυ του Σαββάτου 21 Ιουλίου, ακούγεται φασαρία στο παρκάκι απέναντι απ’ το σπίτι του. Ο Πέτρος Καπετανόπουλος κατεβαίνει να δει τι γίνεται: Περιπολικό σταματημένο, ένας άνθρωπος ριγμένος στο οδόστρωμα, αστυνομικός να τον πατάει στην κοιλιά. Στην ερώτηση «ρε παιδιά γιατί τον πατάτε τον άνθρωπο;» ο αστυνομικός τραβάει το πόδι αμέσως και απαντάει «δεν τον πατάω». Την ίδια στιγμή, πλησιάζει συνάδελφός του, φωνάζοντας «δεν ήταν αυτό πάτημα, αυτό είναι» και χώνει με όλη του τη δύναμη μια κλωτσιά στον ήδη πεσμένο συλληφθέντα.

η εξέλιξη:

ο Πέτρος συλλαμβάνεται, με τις κατηγορίες «αντίσταση κατά της αρχής», «απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου», «ψευδής ανωμοτί κατάθεση».

Όποιος αντιδρά στην αυθαιρεσία της αστυνομίας τιμωρείται. Η υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ποινικοποιείται. Μέσα στον κύκλο όλα –έξω απ’ τον κύκλο τίποτα.

Η αστυνομική βία δεν έχει τέλος, ο φασισμός δεν έχει όρια.

Ούτε η αλληλεγγύη και ο αγώνας μας.»

Το παραπάνω ενημερωτικό κείμενο έχει κυκλοφορήσει στα e-mail πολλών Περιστεριωτών. Το λάβαμε κι εμείς και το δημοσιεύουμε για έναν παραπάνω λόγο. Ο Πέτρος Καπετανόπουλος δεν μας είναι άγνωστος. Ούτε σε εμάς, ούτε στις χιλιάδες ανέργων του Περιστερίου. Εργάζεται στον ΟΑΕΔ Περιστερίου. Τον έχουμε δει δεκάδες φορές πίσω από το γκισέ να λειτουργεί με επαγγελματισμό και συνείδηση. Είναι ένας από εκείνους τους υπάλληλους (και ευτυχώς δεν είναι ο μόνος στον ΟΑΕΔ μας) που παλεύουν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο της ανεργίας, χωρίς διακρίσεις και με υπομονή. Σταθερός στη δουλειά του, αλλά πάντα διαθέσιμος και για «μια ερώτηση», να δώσει κατευθύνσεις, να βοηθήσει όσο μπορεί.

Δεν μας έκανε λοιπόν εντύπωση ότι αντέδρασε με αυτό τον τρόπο στην κακοποίηση ενός συλληφθέντα μετανάστη και ότι προσπάθησε να υπερασπιστεί στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, απέναντι στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία. Ούτε βεβαίως μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η σύλληψη του, σαν αποτέλεσμα αυτής της στάσης του και το βαρύ κατηγορητήριο εναντίων του. Έχουμε καταλάβει ότι από καιρό έχουμε μπει σε «πέτρινα χρόνια» όπου το δίκαιο και ο αγώνας αντιμετωπίζονται με βία και καταστολή. Το νιώσαμε στην πλατεία Συντάγματος πέρσι το καλοκαίρι. Το είδαμε πριν λίγες μέρες όταν τα ΜΑΤ εισέβαλαν στη χαλυβουργία. Το επιβεβαιώσαμε για άλλη μια φορά όταν είδαμε να απαγγέλλονται κατηγορίες στους συλληφθέντες απεργούς χαλυβουργούς.

Το σύστημα χτυπάει τα δικαιώματα όλου του λαού και προσπαθεί να καταστείλει όσους αντιστέκονται. Όχι μόνο αυτούς που παλεύουν και αγωνίζονται, αλλά και όσους ανοίγουν το στόμα και μιλάνε καθαρά ενάντια στην αδικία και τη βαρβαρότητα. Τους απαντάμε κι εμείς με τη σειρά μας ότι ο εκφασισμός της ζωής μας δεν θα περάσει. Ούτε η τρομοκρατία τους.

Καλούμε όλους τους άνεργους, εργαζόμενους, δημοκράτες, αγωνιστές για συμπαράσταση αύριο
——————————————————————
Τρίτη 24 Ιουλίου και ώρα 9:30πμ
στα δικαστήρια (Ευελπίδων), κτίριο 9
——————————————————————-
όπου θα οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί, μετά τη συνεχιζόμενη κράτηση του στη ΓΑΔΑ.

Ευχόμαστε στον Πέτρο, τη σύζυγο και το παιδί τους, δύναμη και κουράγιο για να αντιμετωπίσουν και αυτή τη δυσκολία. Δεν είναι μόνοι τους, μας έχουν όλους στο πλάι τους.

Αναδημοσίευση από το http://anergoi-peristeri.blogspot.gr/

Κι άλλο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας

Κι άλλο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας

Ημερομηνία: 23/07/2012

Με αφορμή το δημοσίευμα για την αυθαίρετη σύλληψη του εργαζόμενου στον ΟΑΕΔ Περιστερίου, Πέτρου Καπετανόπουλου, ο αναγνώστης μας Γιώργος Φ. μας κατήγγειλε το παρακάτω περιστατικό.

«Το ίδιο συνέβη την Παρασκευή του απόγευμα στην Κυψέλη, με 15 τουλάχιστον αστυνομικούς (ΔΙΑΣ και Άμεση Δράση) για 2 χρήστες από την Γεωργία, που ήταν μέσα στο αυτοκίνητό τους. Το σώου κράτησε πάνω από μισή ώρα και μάλιστα συλλάβανε ένα άτομο που διαμαρτυρήθηκε για την βιαιότητα που χρησιμοποιούσαν τα «όργανα», περνώντας του χειροπέδες. Μάλιστα ζητούσαν από όσους ήταν στα μπαλκόνια να μπούνε μέσα και να μην γράφουν με το κινητό τους όσα γίνονται απειλώντας με μηνύσεις, ειρωνευόμενοι όλους».

Τα μνημονιακά ήθη στην ελληνική αστυνομία εμπεδώνονται όλο και γρηγορότερα αφού, όπως ακριβώς και η πολιτική της ηγεσία αποφεύγει να ασχοληθεί με τον πλούτο, φορολογώντας μισθωτούς, συνταξιούχους και ανέργους, έτσι και η ΕΛ.ΑΣ έχει στρέψει τα βέλη της σε χρήστες ναρκωτικών, μετανάστες και εργαζόμενους, αφήνοντας τη σοβαρή εγκληματικότητα (όπλα, ναρκωτικά, σωματεμπορία, ναζιστικές συμμορίες κτλ) να αλωνίζει. Με νέο γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης 74χρονο δικαστικό με θητεία στη Χουντική δικαιοσύνη, είναι ξεκάθαρο ποιες είναι οι επιθυμίες της πολιτικής ηγεσίας από την ελληνική αστυνομία (περισσότερα για αυτό αύριο).

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: